Werkwijze Van Echt Hout

Onze passie is werken met hout. Massief hout van Nederlandse bodem. Of het nu gaat om een eettafel, een wijnkistje van bijzonder hout, een stoere brievenbus of een prachtige snijplank van kopshout, we maken alles. Zowel in opdracht als in eigen ontwerp. Alles is handwerk en uniek. Met natuurlijke materialen en met oog voor mens en milieu

Ontwerp

Eigen ontwerp en in opdracht. We helpen je graag jouw idee om te zetten in een prachtig product dat volledig voldoet aan je wensen.

Gereedschap

Moderne machines gecombineerd met ‘ouderwets’ handgereedschap. We gebruiken het allemaal.

Materiaal

Hout van Nederlandse bodem, afgewerkt met natuurlijke producten. Oog voor mens en milieu.

Van idee naar ontwerp

Samen met de opdrachtgever zetten we de ideeën om in een mooi en passend product.

We beginnen met de wensen en ideeën en maken die met schetsen levendig. Met onze kennis van hout en design maken we een tekening en vervolgens een detailontwerp.

We besteden veel tijd aan het kiezen van de houtsoort. Dan gaan we aan de slag en brengen stap voor stap het ontwerp tot leven.

Eigen ontwerp en in Opdracht

Hout is heerlijk materiaal om mee te werken. Sterk en warm. Sierlijk en degelijk. Vol van karakter en in vele kleuren. 100% natuurlijk en al eindeloos lang helemaal van deze tijd.

Hout komt tot z’n recht in zowel huisraad als in gebruiksvoorwerpen. In een stoere brievenbus, een bijzondere wijnkist voor een bijzondere wijn of in prachtige serveer- en hapjesplanken. Hout kan overal.

En omdat smaken verschillen maken we al deze mooie dingen zowel in opdracht of geheel eigen ontwerp. Altijd met hoge kwaliteit en tot de in puntjes afgewerkt.

schaaktafel-lade-open-zoom

Werkruimte & Gereedschap

Uiteraard is dit niet onze werkplaats. Onze werkwijze is de combinatie van professionele elektrische machines en ‘ouderwetse’ handgereedschappen.

De formaatzaag, de vlak- en vandiktebank en elektrische gereedschappen zoals de frees, de schuurmachine en de invalzaag maken het leven van de moderne meubelmaker gemakkelijker.

Het zorgt ook voor een snellere productie en geeft ruimte om extra aandacht te besteden aan het echte handwerk, de ‘finising touch’. Dit onderscheidt ambachtelijk werk van fabriekswerk. Of het nu gaat om serveerplanken of badkamermeubels.

Hammer zaagtafel

Waar wij mee werken

Elk meubel en gebruiksvoorwerp begint bij ons als ruwe schaaldeel. Zo kunnen wij precies dát stukje hout uitkiezen dat de plank oplevert met de juiste uitstraling.

De werkplaats bevindt zich in een Drentse schaapschuur. Daar zijn alle professionele houtbewerkingsmachines en vele handgereedschappen. Alles wat nodig is voor het maken van unieke meubels en gebruiksvoorwerpen.

 

Materiaal

We geloven in duurzaam en kleinschalig, in lokaal en bewuste keuzes maken, zonder in te boeten in kwaliteit en schoonheid. Daarom kiezen wij ervoor uitsluitend hout te gebruiken van bomen uit Nederland. Mooi hout van eigen bodem.

Er is een overvloed aan houtsoorten in Nederland. Naast de bekende houtsoorten als Linde, Es, Eik, Kastanje, Beuk en Iep, is ook hout van vruchtenbomen prachtig te verwerken in meubels en snijplanken. Daarnaast zijn ook minder bekende houtsoorten zoals Robinia, Christusdoorn, Plataan en nog heel heel veel meer soorten zeer geschikt.

Laat je verrassen en kijk eens naar de snijplanken in al die minder bekende houtsoorten.

Duurzaamheid staat voorop

In de keuze voor bomen uit Nederland. Hergebruik van machines. Slijpen en repareren, in plaats van vernieuwen. Groene stroom. Natuurlijke olie voor de afwerking van meubels. Druivenpit olie en bijenwas voor de snijplanken. Wij kiezen voor natuurlijk en duurzaam.

duurzaam-nederlands-hout

Jouw eigen meubel laten ontwerpen?

Wat is er leuker dan je eigen meubel, snijplank, wijnkist, brievenbus, i-pad steun, humidor of wat dan ook te ontwerpen en in prachtig hout in huis te hebben?
Bijna alles kan. Combineer jouw ideeën met ons vakmanschap.