Over Van Echt Hout

VANECHTHOUT is een jong bedrijf, opgezet door Peter. Een voormalig bankmanager die de overstap heeft gemaakt naar zijn passie: werken met hout. Echt hout van Nederlandse bodem.

Die passie vind je terug in zijn ontwerpen, de prachtige houtsoorten en de kwaliteit van de afwerking.

Bij VANECHTHOUT wordt vakmanschap gecombineerd met ambacht. Moderne machines om het hout te bewerken, van ruwe schaaldeel naar bruikbare plank. Dat geeft tijd en ruimte de constructie en de afwerking op ambachtelijke wijze te doen. Dit doen we met gereedschappen die al honderden jaren door meubelmakers worden gebruikt.
Deze combinatie zorgt ervoor dat elk eindproduct uniek is, afgewerkt is tot in de puntjes en toch betaalbaar blijft.

Peter Pont VANECHTHOUT

Peter Pont

Eigenaar VANECHTHOUT

Wat wij doen

Meubels Ontwerpen

Ontwerp

Van huisraad en gebruiksvoorwerp tot stoere brievenbus. We bedenken en ontwerpen het allemaal. Bekijk anders ook ons portfolio met meubels.

Snijplank kopen

Producten

Bij VANECHTHOUT hebben we een voorliefde voor het toepassen van hout op tafel en in de keuken. Bekijk ons assortiment luxe serveer- en snijplanken. Naast onze snijplanken, verkopen wij ook meubels uit onze meubelmakerij.

Peter Pont opdracht Vanechthout

Opdracht

Samen met de opdrachtgever zetten we de ideeën om in een mooi en passend product. Van wens naar schets. Van tekening naar detailontwerp. Met veel oog voor uitstraling. Klaar om tot leven te komen in echt hout.

ontwerp meubels

Ontwerp

Van huisraad en gebruiksvoorwerpen tot stoere brievenbus en sierlijke badkamermeubels. We ontwerpen en maken het allemaal.

producten vanechthout

Hout op tafel en in de keuken

We hebben een voorliefde voor hout op tafel en in de keuken. Daarom vind je bij ons naast meubilair ook snijplanken, hapjesplanken, hakblokken, broodplanken, stoere BBQ-planken, serveerplanken en nog heel veel meer. Van het veelgebruikte Beuken tot onverwachte houtcombinaties. Van recht-toe-recht-aan tot design.
We maken het allemaal

ontwerp in opdracht

Opdracht

Samen met de opdrachtgever zetten we deeën om in een mooi en passend product. Van wens naar schets. Van tekening naar detailontwerp. Met veel oog voor uitstraling. Klaar om tot leven te komen in echt hout.

Onze Associates