Meubels van onze Meubelmakerij

Al onze meubels zijn unieke producten en worden in opdracht van de klant gemaakt. Eettafels, boekenkasten, badkamermeubels, koffietafels of stoelen, wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat ze gemaakt worden van echt hout. Hout van Nederlandse bodem.

Jouw eigen meubel laten ontwerpen?

Wat is er leuker dan je eigen meubel, snijplank, wijnkist, brievenbus, i-pad steun, humidor of wat dan ook te ontwerpen?
Bijna alles kan. Combineer jouw ideeën met ons vakmanschap

Combi Kast

De eerste kast die Peter heeft ontworpen en gebouwd. Een kast met veel combinaties: Iep/Essen, open/dicht, licht/donker, hoog en laag.

Een op het oog rechthoekige kast die bij nader onderzoek speelse aspecten in zich heeft. Een lade die op de corpus rust en een lade die helemaal verzonken is. Een zijwand die van breed naar smal loopt en weer terug. Een volledig open vak zonder randen linksboven en één met zichtbare randen rechtsonder.

Vlakjes van Iepenhout die als een deken over de bovenzijde van de kast zijn gedrapeerd.

Een speelse kast waarin je steeds nieuwe aspecten gaat zien.

Schaaktafel

Een klassiek ontwerp met een speels element.

De basis voor de schaaktafel is een ‘gewoon’ bijzettafeltje ontworpen door Erik Verkuil en gemaakt van Iepenhout. Het blad is vervangen door een schaakbordpatroon van Noten-, en Esdoornfineer, gevat in een frame van Iepenhout.

Een prachtig detail is het doorlopen van de houttekening op de lade.

Wijnkistje

Een heerlijke fles wijn voor een bijzondere gelegenheid mag natuurlijk best in een prachtig wijnkist. Door het gebruik van andere houtsoorten en een afwijkende stijl ontstaat iets eigens. Bijna alles kan. Mooie houtsoorten, ook in combinaties en met een afwijkend design. We maken wat jij mooi vindt. Vraag het ons.

Dit kistje is gemaakt van Plataan.

Rietveld 'Zig-Zag' Stoel

Een prachtig voorbeeld van een tijdloos design. Door Rietveld ontworpen in 1932 en het wordt nog steeds gemaakt en gekocht.

Deze stoel is gemaakt van Essenhout, naar een tekening van De Schrijn.

De hoekklosjes in het originele ontwerp heb ik weggelaten. De lijmkracht van de moderne lijmen is veel groter dan die in de tijd van Rietveld. Daardoor wordt zijn idee bij de vorm van deze stoel, een vloeiende verbinding tussen aarde en lucht, nog beter bereikt.

De scherpe hoeken zijn ‘koud’ verlijmd. De rug is met zwaluwstaarten uitgevoerd.

Koffietafel

De opdracht was om van een oude eettafel een nieuw koffietafel te maken. Ook dit is een klassiek ontwerp. De tafel is opgebouwd uit Noten en Berkenhout en volledig met ouderwetse pen-gat verbindingen vastgezet. Er zijn geen spijkers of lijm aan te pas gekomen.

Kist

Ondanks de handvatten niet echt een kist om mee te sjouwen. Hij is groot en door het gebruik van massief Esdoornhout relatief zwaar.

Dit is een werkstuk in opdracht van de Schrijn. Prachtig zijn de handgestoken zwaluwstaarten.

Jouw eigen meubel laten ontwerpen?

Wat is er leuker dan je eigen meubel, snijplank, wijnkist, brievenbus, i-pad steun, humidor of wat dan ook te ontwerpen?
Bijna alles kan. Combineer jouw ideeën met ons vakmanschap.