Prachtige handgemaakte snijplanken

Een snijplank kopen? Snijplank, hapjesplank, serveerplank en broodplank, in de basis zijn ze allemaal hetzelfde. Opgebouwd uit langshout, spiegelglad geschuurd en voorzien van een goede beschermende olie of bijenwas als afwerking. De verschillen zitten in de afmetingen, houtcombinaties, kleur, hardheid, handgrepen, voetjes en soorten olie. Een bijzondere snijplank is het hakblok. Eigenlijk niet meer dan een snijplank gemaakt van kopshout. Bij kopshout kijk je loodrecht op de nerf. Je ziet de jaarringen. Kopshout maakt de snijplank zeer slijtvast. Het is ook zeer vriendelijk voor de snede van het mes zodat het mes veel langer scherp zal blijven. Doordat de jaarringen zichtbaar zijn ontstaan er prachtige patronen op de snijplank. Een lust voor het oog.

Elk exemplaar is uniek. Om optimaal aan te sluiten bij jouw wensen hebben we weinig planken op voorraad en maken we bij voorkeur elke plank speciaal voor jou.

Iedere snijplank is 100% uniek en gaat een leven lang mee!

Al onze planken in één overzicht!

Om inspiratie op te doen of gewoon omdat je nieuwsgierig bent. Hier vind je al onze planken in één overzicht.
En alle planken kunnen uiteraard voorzien worden van een eigen tekst of logo.

Snijplank kopen

Snijplanken

Voor het betere snijwerk in de keuken. Stevig en stabiel. Goed schoon te houden, voedsel veilig en zuinig voor je messen. En natuurlijk prachtig om te zien.

Gepersonaliseerde snijplank kopen

Gepersonaliseerde snijplanken en opdrachten

Een snijplank speciaal gemaakt op basis van de karaktereigenschappen van Je partner, tante, moeder, vriend, buurman, collega of wie jij wilt.
En wil je een tekst of logo op de plank? ook dat is mogelijk. Vraag er naar.

Serveerplank kopen

Serveerplanken

Praktisch maar zeker ook decoratief. Uit één stuk, of in bijzondere houtcombinaties, ze zijn allemaal mooi.

Broodplank kopen

Broodplanken

Een combinatie van serveer- en snijplank. Stevig genoeg om brood op te kunnen snijden. Handzaam genoeg voor op schoot of aan tafel

Serveerplanken

Natuurlijk moet de serveerplank praktisch in het gebruik zijn en goed hanteerbaar. Ook het uiterlijk is bij de serveerplank een zeer belangrijk onderdeel. Daarom vind je bij ons handzame en stevige serveerplanken die ook nog prachtig staan op tafel. Bijna alle serveerplanken zijn ook uitstekend geschikt om op te snijden. Zo kan het gesneden voedsel vanuit de keuken direct op tafel worden geserveerd.

Snijplanken

Een snijplank is onmisbaar in de keuken. De ideale snijplank om te kopen is stevig, ligt stabiel, is vriendelijk voor de snede van het mes, gemakkelijk te hanteren en eenvoudig schoon te maken. Bij ons kun je snijplanken kopen die voldoen aan al deze eisen en zijn ook nog mooi om te zien. Een aanwinst voor elke keuken en op tafel. Gemaakt met liefde en passie en van prachtig hout van Nederlandse bodem.

Een hakblok is een bijzondere snijplank die zó gemaakt is dat het mes in het kopshout snijdt. Dus loodrecht op de houtnerf. Dat maakt deze snijplank zeer slijtvast, uiterst vriendelijk voor het mes en ook nog eens antibacterieel.

Gepersonaliseerde snijplanken en opdrachten

Wat is er origineler dan een snijplank te krijgen die speciaal voor jou gemaakt is? Uniek en passend bij jouw als persoon. Dat kan. Bedenk je eigen snijplank en we maken hem volgens jouw ontwerp. Of geef ons het verhaal van je partner, ouder, buurman, vriend, collega of voor wie je dan ook maar een unieke snijplank wilt laten maken en wij ontwerpen op basis van jouw verhaal die unieke plank waarin die persoon naar voren komt. Een echt bijzonder huwelijkscadeau. Of bij de aanschaf van een mooie keuken. Afscheidscadeau voor een collega. Bij al die bijzondere en unieke momenten.

Broodplanken

Broodplanken hebben het zwaar te verduren. Het moderne broodmes heeft een gekartelde snede en ‘zaagt’ het brood meer dan dat het snijdt. Bij het snijden van een boterham wordt het hout van de broodplank ook gesneden. Wanneer je een broodplank koopt, moet deze dus van taai hout gemaakt zijn. Naast Beukenhout, Europees Eiken en Haagbeuk gebruiken wij ook andere geschikte houtsoorten voor onze broodplanken.

Al onze planken in één overzicht!

Bekijk al onze snijplanken, serveerplanken, broodplanken en hapjesplanken in één overzicht.